fredag 4 maj 2012

Welcome to our crib

Nu ska jag visa lite bilder från huset vi bor i. Vi bor som sagt i ett stort hus med egen inhägnad gård. Huset är helt ok, ser bättre ut på bilderna än vad det egentligen är. Eller om jag säger så att ytan ser bra ut, men allt är lite fuskbyggt (gäller i princip de flesta hus här). Men vi trivs i det stora hela och Niklas brukar täta lite hål här och där på helgerna med silicon :)

Allt var färdig möblerat, likaså de vackra gardinerna fanns här. Lite har vi möblerat om för att det skall passa oss bättre. För tillfället så sover vi alla i ett sov rum, vi flyttade in två dubbelsängar dit och pojkarna sover tillsammans i ena. Just nu känns det som om det är bäst så.

En stor nackdel med huset är att det inte finns ett enda skåp förutom köksskåpen. Det har vi löst nu genom att vi flyttade ut ena dubbelsängen och lade två i vårt sovrum. Då fick vi ju ett ledigt rum som vi vi fixat till klädrum och köpte lite billiga tygskåp att förvara kläder i. Pojkarna har sina kläder i en bokhylla inne i "klädrummet".

Finns fyra sovrum och varje sovrum har egen toalett. Den toalett vi använder är den som jag tagit bild av, men vi duschar inte i badkaret. Pojkarna badar gära där men annars använder vi duschen som finns i en av de andra badrummen, men det badrummet är i övrigt rätt sunkigt.

Har bara bilder från nedre våningen nu, för det är där vi är mest. På övre vånigen finns två stora allrum, varav det ena fungerar som tv rum och det andra har Jacob en butik i (men i praktiken leker de nästan aldrig där).

Annars har vi återigen haft en toppen fin dag här med sol och +28 grader, vintern var på väg förra veckan men verkar ha ångrat sig, hörde dock att den hittat till Finland igen ;)

                                Husets framsida, som det ser ut då man kommer in på gården.


                                     Köket


Nedrevåningen, kök/vardagsrum. Som ni ser så är det öppen planlösning som gäller för hela övrevåningen.

                                      Vardagsrummet på nedrevåningen.


                                         Klädrummet.


                                                   Toalett


  
Gården.

5 kommentarer:

  1. Råkade komma in på din blogg via någon annan, kul att få följa med er resa litegrann!//Johanna (Vi har träffats på dagklubben någon gång) ;)

    SvaraRadera
  2. ojojojoj va stort o fint hus ni har, o gården såg minsan int så liten ut den heller ;P haha
    När vill ni har besök? Personligen fundera jag på om man sku kom efter julafton men vad tycker ni?? kramar

    SvaraRadera
  3. Jo här finns det utrymme. Så besök tar vi emot med öppna armar :)....
    För oss spelar det ingen roll när du kommer, hösten är ju lång.... men efter julen passar ju oxå (då är det som varmast här och du gillar ju värme), vi är här till sista februari som det verkar nu....

    SvaraRadera
  4. Sista februari säger du, bra så vet man d :D Börjar lägga undan pengar i augusti så ser jag då när d känns ekonomiskt relativt stabilt att komma ;P hihi Har ju så fin lön nu om jag bara kan hålla mig från att köpa ALLT jag vill ha så går d nog snabbt ska du se ...hihi...

    SvaraRadera