fredag 18 maj 2012

Utfärden till lejonparken

Utfärden i onsdags med Jacobs dagis till lejonparken var riktigt trevlig. Lite annorlunda metoder att handskas med busiga barn än hemma i Finland, bland annat blev barnen hotade med att bli lejonmat ifall de inte uppförde sig. Även om Jacob inte förstår afrikaans och inte heller så mycket engelska så förklarde han åt Niklas då vi kom hem att det fanns lejon som åt barn på farmen, så nåt av snappar han ändå upp av det som fröknarna säger. Adam tyckte ju såklart också att det var jätte roligt att vara på utfärd, speciellt roligt var det att få besöka Jacobs skola och få sitta vid Jacobs plats/pulpet.

Här kommer lite bilder från utfärden, var svårt att fota när Adam sprang på. Fanns flera djur som gick lösa och det var elstaket så man kunde inte låta honom löpa fritt.

 Spännande att sitta och vänta på att rundturen skall börja.
 Duktig storebror försöker ta hand om lillebror på bästa sätt (men till slut slet sig Adam lös och började springa vilt)
 Jag fick gå in till Geoparden och klappa den, den låg och spann. De sa den var "rätt" tam och snäll, bara man inte rörde dess mage, svans eller ben....
 En busig vildkatt som de hade som husdjur. Den sprang fritt runtomkring på gården, fanns även flera vildkatter som inte var tama och var i bur/hagar.
 Piggsvinen var svåra att fånga på bild.
 Lejonhanen, vi gick ca 1 m från staketet.
 Sködpaddor fanns det också där, barnen fick klappa en liten sköldpadda.
 Lejonungarna fick barnen också gosa med.
 Likaså familjens hund som var minst lika omtyckt av barnen som de vilda djuren.
Väntar på fika och hemfärd.

4 kommentarer:

  1. Emanuel tycker att Jacob går på ett spännande dagis ;-)

    SvaraRadera
  2. Vilken rolig utfärd ni verkar haft! Lite avis blir man ;)
    Håller med Emanuel :)

    SvaraRadera
  3. Lite annat än teaterresorna mina ungar gör från sitt dagis ;) Hej förresten, din mans kusin Pers fru här ;) Fick bloggadressen från min svärmor...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej på dig! Roligt att du hittat hit. Var in och kollade din blogg just och konstaterade att era barn blivit stora! Tiden går fort!

      Radera