onsdag 9 maj 2012

En vilodag mitt i veckan....

.... har vi unnat oss idag. Jacob har varit hemma från Kikkie Wikkie och vi har bara tagit det lungt. Blivit en del tv tittande och datorhäng men lite nytta har vi också gjort. Vi bakade kokosbollar, själv skulle jag ha velat testa att göra bröd eller nåt annant. Men då borde vi ha cyklat till bybutiken efter ingredienser och där blev jag nedröstad, så kokosbollar blev det. Tanken var att det skulle vara en mysig bakstund, men måste nog erkänna att mitt tålamod tröt både en och två gånger. Speciellt Adam vår testar tålamondet då han är med, han är verkligen aktiv då han hjälper till. Men nu är bollarna i kylskåpet, Adam sover och köket städat, så slutet gott!

Igår hade vi besök hela dagen av de andra hemmafruarna (vars män även de jobbar på Wärtsilä). Roligt med sällskap, dagen gick fort!

Imorgon kväll skall vi på föräldramöte till Jacobs dagis, skall bli spännande. De kommer att åka till en lejonfram nästa vecka på utfärd. Jacob tycker det skall bli jätteroligt, själv är jag lite nervös skall jag erkänna. Är lite andra regler som gäller här när man far på dagis utfärd, ryktet säger att de åker på flaket på en paketbil (inte öppet flak utan täckt), förstod ju att bilstol var att glömma men men flaket på en bil känns lite väl....

Adam han växer och har blivit så stor pojke under dessa veckor vi varit här. Börjar mer och mera sätta ihop två-ords meningar, anka simma, Kakob (=Jacob) sitta, kom hitåt (säger han ofta, allt är hitåt).
Utan blöja har han varit nu sedan vi kom hit och ibörjan känndes det faktiskt som om det aldrig skulle gå, men nu börjar vi ana ljusningen. Ännu ingen dag helt utan olyckor, men många med bara en eller två. Konstiga är att det går jättebra om vi är borta, kör bil eller är i stan. Då säger han till och vill på toa. Ddet är här hemma då han leker som han glömmer bort sig...

Lite bilder från förmiddagen!






5 kommentarer:

  1. Ni verkar ha landat å börjat ha en vardag, skoj!! Här har Alvin ockå börjat prata mer t.ex. Allo 2 år= Alvin 2 år. Annars så lever vi i lite spänning, skall med Olivia till barnortopeden i Vasa imorgon, får se då hur länge vi måste ha skenan...Benny har varit i Lettland denhär veckan men det gick bra att vara ensam...skönt att första gången med båda barnen gick bra, gjorde att självförtroendet fick sig en kick!!
    Kramar till er...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att höra från er. Visst är det roligt då de börjar prata !?! :) Hoppas ni får goda nyheter i Vasa. Ha det bra!

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Oj va Adam ser stor ut på bilderna, känns lite i hjärtat på moster när man missar så mycket!!!:/ Roligt att ni haft en fin dag hemma. Behöver du bra och lätt brödrecept syrran så har bagaren här några på lager ;P hihi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo Adam har blivit en stor pojke :) Tar gärna emot brödrecept, skicka på mail eller fejjan.... (har ju ingen maskin så skall vara recept där man jobbar degen förhand :))

      Radera