måndag 14 maj 2012

Morsdagen

Morsdagen firades här i Sydafrika igår, liksom hemma i Finland. Jag fick börja min morsdag med sovmorgon tillsammans med Jacob. Niklas steg upp med Adam kl. 7 och vi andra låg och drog oss till 8.15, så skönt. Skönt och lyxigt att få stiga upp till färdigdukat frukostbord, det föredrar  jag 1000 gånger före frukost på säng (det är verkligen nåt överskattat enligt mig...klott och spill och inte bekvämt..)

Efter frukosten så satte vi oss i bilen och körde till Joburg Zoo. Massor med folk var det där för de hade en morsdagskonsert. Men väl inne på zoo-området så kändes det inte trångt, var mycket yta att röra sig på. Barnen sprang som galna och var så ivriga, men tror att vi alla hade en bra dag. Vi såg kanske hälften av djuren, tar andra hälften en annan gång. En sak har vi lärt oss efter flertalet djurparksbesök och liknande, att det är bättre att ta det i barnens takt och låta dem se på det som de vill, man behöver faktiskt inte hinna med ALLA djuren på några timmar.

Vi var med ett annat par (från Finland), de hade tidigare spanat in en fin fiskrestaurang i närheten så vi intog morsagsmiddagen där. Adam sov hela tiden i sin vagn, så vi hade en lugn och skön middag med bara ett barn "närvarande". Jacob trivdes och beställde in king prawns och calamari med ris (räkor och bläckfisk). Dessutom tog vi två förrätter, musselsoppa och hummer soppa som Jacob åt av. Han älskar fisk och skaldjur.

Hemma igen var vi först då det var mörkt ute, skönt att komma hem också. Nu har vi en ny vecka framför oss, på onsdag blir det lionpark utfärd från Jacobs dagis men Adam och jag får också följa med. Det bli skoj!

En jättestor björn, den gick fram och tillbaka och evrkade lite stressad, en sån vill man inte möta i skogen.

 Trötta kameler


 Denna bilden sammanfattar verkligen dagen, pojkar fulla med bus och myror i brallan.


                                                   Adam

Vi träffade även Alex från Madagaskar, det var lika spännande om inte mera spännande än de riktiga djuren.  Just och just vågade vi fram och hälsa....
Madagaskar 3 kommer på bio i mitten av juni, åtminstone en i familjen Ekman vill gärna på bio då :)

2 kommentarer:

  1. Vilken fullpott att Alex från Madagaskar var på plats ;D Kan tro att en viss pöjk satt på rosa moln vid den synen!! Morsdagen låter underbar från morgon till kväll. D är bra d att männen i familjen tar hand om dig ordentligt, speciellt en sån viktig dag som morsdagen :) kramar

    SvaraRadera
  2. Härliga foton :-) Ni ser ut att ha så skönt väder också :-) Kram Malin

    SvaraRadera