torsdag 3 maj 2012

Första maj helgen

Hejsan!
Min frånvaro på bloggen beror på att vårt internet har varit ur bruk. Som vanligt tar allt sin tid här innan det blir fixat, men nu har vi kontakt med världen utanför igen.

Fredagen den 27 april var public holiday här i Sydafrika, vilket innebar att det blev långledigt då valborg och första maj inföll strax efter helgen. Vi beslöt att tillbringa helgen i Durban, vilket betyder ca 500 km bilresa mot östkusten. En otroligt fin natur längs vägen, vi befinner oss på ca 1500 km höjd över havet och Durban ligger på havsnivå, så vägen dit var det mycket nerför och på hemvägen uppför.

Vi tillbringade lördagen på http://www.ushakamarineworld.co.za/, vilket pojkarna tyckte var toppen roligt. Vi såg många fiskar, hajar och pingviner. Sedan avslutades dagen på deras vattenpark, som hade mängder med pooler och rutschbanor.

Vi beslöt att stanna en natt längre än planerat men valde att köra ca 50 km norrut från Durban till Ballito. En lugnare och mindre ort, där var stranden lugnare. Mysiga restauranger och Jacob fick sin älskade musselsoppa, som är hans favorit rätt.

Roligt med lite omväxling, men skönt att komma hem tillbaka till Denysville oxå.

                                         Jag med mina gossar utanför uShaka marine world


                                                  Vattenparken med häftiga rutchkanor!


                                                           Bra med  "syskonvagn".


                                                               Ballito, tidal water pool.


                                                                           Ballito

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar