onsdag 13 juni 2012

En dag i Deneysville...

Dagarna rullar på, inte så mycket vi hittar på men ändå gårt tiden fort. Det kalla vädret håller i sig, flera minus grader nattetid men på dagarna har vi sol och termometaren visar kring 20 grader. Men även om solen värmer är det kall vind, känns lite som finska fina höstdagar. Inomhus har vi kallt, vi har satt ett batteri i vårt sovrum nu så vi fryser inte om natten, men man drar sig verkligen för att stiga upp på morgonen då man vet hur kallt det är på toan. Vi kom på med pojkarna igår morse att vi kan hänga t-shirten på batteriet en stund innan vi byter bort pyjamasen, på så vis har vi varma och sköna kläder :).

Bara två veckor tills vi kommer hem, ska bli roligt men känns även lite avlägset och konstigt att komma hem. Vi har verkligen anpassat oss bra till vardagen här i Deneysville, men när vi väl stiger in i hemmet i Kivilös är jag nästan säker på att vi genast känner oss som hemma.

Idag så har Adam och jag gjort trolldeg och byggt lite lego under tiden som Jacob var på "skolan". I morgon har jag bil och det skall bli skönt att slippa cykla. Även om man får upp värmen bra då man cyklar och vi har verkligen bra utekläder med oss så är det skönt ibland att vara lat och ta bilen. I går då vi cyklade stannade föreståndarens man igen och frågade om han skall ta Jacob till skolan  (med bil alltså), men Jacob ville cykla! Jag blev själv förvänad över hans svar och skulle gärna ha svängt om hemåt själv, men om Jacob vill cykla så kan ju inte jag vara sämre så vi trampade i väg till Kikkie Wikkie, jag, Adam och Mästerkatten i stövlarna (Jacobs alias igår morse). Olé!

På eftermiddagen så beslöt vi oss för att utforska Deneysvills nature view point. Som allt annat i denna by så hade även denna plats sett sina bästa dagar (om den ens haft bra dagar), men vi hade inga höga förväntningar utan njöt av en eftermiddag ute med andra mammor och barn. Lite picnic hade vi med oss och avrundade utevistelsen med en kaffe i solen.

 Picnic platsen vi hittade mitt i ett igenväxt naturområde.
 Pojkarna fäktades, först med grässtrån och senare med kvistar, och ja det slutade så som man visste redan från början..... leken blir allvar...
 Här i bakgrunden kan ni skymta utsikten som vi kom för att se :)
Adam busungen, sov ingen middag idag utan ville vara med och leka :)

1 kommentar:

  1. Men va fin utsikt minsan :D:D
    ...både landskap, natur och dina busungar ;) hihi

    SvaraRadera