onsdag 20 juni 2012

1 vecka kvar!

Hejsan alla som läser!

Inget nytt här under solen i Deneysville. Livet lunkar på. Jacob valde att vara hemma idag, vi hade en vilodag. I stället for vi cyklande till biblioteket, Jacob på egen cykel, jag på min cykel och Adam på sin balanscykel. Gick förvånandsvärt bra. Är väl ca 1,5 km enkelväg till bibban. Med oss hade vi äpplen som vi var och matade de små ponnyhästarna med. Jacob ville gära ha hit sina finlandsvenska kompisar Hanna och Hannes, men vid deras hus såg det mörkt ut ännu kl. 9 på morgonen. Finns ju faktiskt de som förstår att njuta av sovmorgnar. Vi cyklade istället till biblioteket som ligger strax brevid och målade lite i målarböcker samt läste en bok om en envis åsna. Då vi kom tillbaka så hade de större barnen vaknat och Jacob fick med sig Hannes (10år) till vårt som sällskap.

Så medan barnen lekte så bakade jag morotssemlor och kokade mannagrynsgröt. Vi åt med god aptit allesammans. Adam tog sin tupplur och vi andra pysslade och ritade en stund. En vanlig dag med andra ord.

Egentligen börjar vi mera och mera vänta på hemfärden nu, på torsdag nästa vecka så börjar hemresan. Fredagkväll lär vi vara hemma i Jakobstad. Midsommarhelgen skall ju ännu passera men här är det bara en vanlig helg och inget större firande är planerat. Har ju varit en del kalasande nu på helgerna så tror denna helg blir lugn. Niklas har även rätt stressigt på jobbet och kommer antagligen att jobba något i helgen oxå, mycket som skall hinnas med innan semestern. Vi fundear faktiskt om vi skulle försöka fara på bio hela familjen, Madagaskar 3 visas ju på biograferna nu och Jacob vill jättegärna se den. Tänkte att Adam skull göra biopremiär. Hoppas det går bra och han orkar sitta stilla, i värsta fall så måste han och jag gå ur salongen.

Jepp, jepp som ni hör allt sig likt här. Hoppas nu bara värmeböljan kommer till finland lagom i juli då vi är hemma ;)

Här är en av ponnyhästarna som vi brukar hälsa på. Har även pratat med ägarinnan och det är helt okej att vi ger morötter eller äpplen åt dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar