tisdag 25 september 2012

Jacob 5 år!

Länge sedan jag bloggat, inte haft inspiration, tiden rullar på snabbt här nere i Syd Afrika. Mestadels vardag och några mindre utflykter har det blivit. Vädret har blivit varmare, även om det fortfarande är väldigt omväxlande. En del regn har det kommit de senaste veckorna, så det har börjat grönska och blomma. Påm inner mycket om våren i Finland även om det är varamre dagtid här.

Jacob fyllde 5 år i torsdags och han blev då väckte med sång och paket. Vi fick sjunga hela Ja må han leva 2 gånger innan han vaknade :) Vi hade riggat upp Nintendo Wii som han fick redan kvällen innan och knöt ett band som han fick följa. Oturligt nog så gick stömmen ett par minuter innan och var borta 6 timmar, så idén att testa spela Wii på morgonen gick om intet. Födelsedagskvällen firades med kladdkaka och limsa.

Vi bjöd hela Jacobs klass om födelsedagskalas på lördag. Nu kom inte så många men några kom och ett trevligt kalas blev det. Oturlilgt nog så vaknade vi av regn på lördag morgon, men det klarnade upp under dagen och förhoppningarna om att ha kalaset utomhus steg. Vi hade hurt ett hopptält från Jacobs skola och blåste upp det och förberedde för en skattjakt/lek utomhus. Började bra men efter en stund blev molnen mörkare och mörkare, det började regna. För att sedan slå om till hagel, jättestora hagel på ca 2 cm i dm. Men barnen var nöjda att komma in och äta tårta och leka. Senare lite mete oxå innan alla åkte hem. Vi fortsatte födelsedagen tillsammans men våra goda vänner här, spelade lite vi och åt lite mera tårta. En fin kalasdag blev det, trots det lite tråkiga vädret.  

 
Paketöppning i sängen, lillebror är gärna med och hjälper till!

Torsdagens (riktiga födelsedagen) tårta, kladdkaka med glass, naturligtvis med ljus på.

hopptältet vi hyrde, här väntar grabbarna ivrigt på att gästerna skall komma. Här ser vädret ännu helt ok ut.


Tårtorna, angrybirds. Blev inte helt som planerat p.g.a. svårigheter att hitta rätt färger till sugerpasten. Men goda blev de och Jacob var nöjd!


Kalasfirarna, en del av dem i varje fall!

1 kommentar:

  1. Vilket fint kalas Jacob fick! Tårtorna ser goda ut. Häftigt hoppslott :) Kramar

    SvaraRadera