onsdag 31 oktober 2012

Mauritsius

Nu har vi kommit hem  från Mauritsius. Vi måste ut ur Syd Afrika efter 90 dagar för att få nya visum. Så denna gång valde vi att semstrea 5 nätter på Mauritsius. Vi flög från Johannesburg till Mauritsius, en flygresa som tog 4 timmar. Så rätt mycket närmare härifrån än från Finland :)

En fin paradisö. helt otroligt klart vatten, turkosa och mörkare blå färger omvartannat. Massiva korallrev runt nästan hela ön och miljontals färgrannafiskar i korallreven. Jacob lärde sig andas genom snorkeln så han övade sina snorkelfärdighter titt som tätt.

Vi hyrde bil två dagar och den andra dagen vi var där så körde vi runt södra delen av ön och stannade till vid olika sevärdigheter, såsom ett vattenfall och utsiktsplater. Mycket barrträd i Mauritsius, ngt som jag blev lite förvånad över.

Men i övrigt så njöt vi av att kunna simma i havet och hänga på stranden. Då trivdes pojkarna allra bäst.

Vi bodde i Blue Bay nära flygplatsen, bodde i ett Guesthouse riktigt nära havet. Vi hade egen studio, alltså liten kokvrå på rummet. Vilket passade oss bra, så vi kunde fixa frukost och små mellanmål på rummet. Maten på Mauritsius var dyr i förhållande till kvaliteten, eller så har vi bara blivit vana med att äta god mat för billig peng här i Syd Afrika. Turistssäsongen hade inte börjat på allvar ännu, men varmt och skönt hade vi. Dagtid var det nästan skönare att ligga i skuggan under ett träd än att ligga och trycka mitt på stranden. Kvällstid så kunde man gott vara i bara armar och shorts. Fuktigt är det, simkläderna och handukarna var fuktiga konstant i 4 dagar.

Bilder från resan:

 På upptäcktsfärd på södra Mauritsius.
 Höga väggar av träd och växtlighet som ramade in gångvägarna.
 Färgad jord, marken skiftade i olika färger.
 Adam hälsar på jättesköldpaddor
Obigatorisk restaurangbild 1
 Obigatorisk restaurangbild 2
 Båtutfärd, blåsigt värre i speedboaten.
 Coola killar poserar :)
 Jacob och Niklas snorklar, de såg Nemo, Doris och hela gänget :)
 Vackra Mauritsius.
 Adam hitta en sjöborre, fanns massor så man måste akta var man steg.
 Jacob hittade en riktig sjöstjärna (som levde)
 Lågvatten.

Vi köpte kokosnöt och smakade på det, med delade åsikter om smaken dock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar