söndag 12 augusti 2012

Långhelg

Det firades Womensday i SydAfrika i torsdags, vilket är en röd dag (public holiday), vilket i sin tur ledde till att fredagen också blev en ledig dag. Så vi funderade en stund vad vi skulle hitta på, egentligen var väl ingen av oss särskilt ressugna men tillika så kändes det som att vi måste passa på att se något nu då Niklas var ledig från jobb. Det kalla vädret här i Deneysville lockade inte heller och vi ville gärna till ngt varmare men ändå lite budget variant. Så jag frågade runt lite på Jacobs dagis av pesonalen där vad det skulle rekomendera om man vill ha lite varmare än här men ändå bilvägs avstånd bort. Blev rekomenderad att köra nordvästerut mot Nelspruit, Sabie, Pilgrims rest, Graskop hållet. Googlade runt och letade billigt men ändå ok boende åt oss och så gjorde vi slag i saken och satte oss i bilen på onsdag eftermiddag.

Vi började med att köra mot Nelspruit, största staden i Mpumalanga. Där hade vi bokat två nätter på ett hotell/vandrarhem (B&B). Vi bodde i en liten "stuga" med egna kokmöjligheter. Helt ok, säkert jättemysigt sommartid då allt växer och är grönt. Kallt nattetid var det trots varmluftspump, men dagtid hade vi ca 20 grader och det var shortsväder (eller åtminstone T-shirts väder).

Vår lilla koja, var dessutom en dubbelsäng så vi hade gott om sovplatser ;)
 Frukost ute på baksidan av vår koja, fanns inget bord inomhus vilket gjorde att vi åt frukosten ute, var nog egentligen för kallt för det men det gick ;)


Andra dagen började vi med frukost då som vi fixade till själva, sedan bar det i väg mot Sudwala caves och Dinosaurie parken som låg där brevid. Otroligt mäktiga grottor, vi gick en guidad rundtur som tog ca 45minuter. Efter det ebsökte vi Dinosaurieparken, som i sig själv inte var så märkvärdig. Men pojkarna tyckte om att kunna springa fritt omkring. Dinsoasurierna var gjorda i naturlig storlek, så lite mäktiga var det ju nog allt det där största bjässarna. Sedan tog Jacob och jag oss en rogivande halvtimme i fotspat som låg brevid. Små fiskar som åt upp döda husceller och förhårdnader, kan ju säga att jag hade lite mera fiskar kring mina fötter än Jacob ;)

 Sudwala Caves
 Ibland var det trångt.... (svårt att få till fina bilder då det avr så mörkt, men riktigt mäktigt var det)
 T-Rex och Jacob
 Adam och jag tillsammans med den största och farligaste av dem alla, T-Rex.
 Vyn som vi tittade ut över samtidigt som vi fick fisk fotbad.
 Fisk spa
 Medan Jacob och jag fick fotbad så roade sig denna klätterapa med att utforska stället...
 medan denna apan letade mat...
Stannade vid vägen och köpte "lite" apelsiner från odligarna som fanns längs med vägen, R20 (ca 2 €) för detta gäng apelsiner.

Detta var egentligen vad vi hann med fösta dagen, åt såklart lite mat och fönstershoppade i köpcenter eftersom allt var stängt, köpte lite godis och for tillbaka till vår stuga och hade lite "torsdagsmys". Fortsätter med reseskildringen i nästa inlägg...

3 kommentarer:

  1. Va hääliga bilder o häftig vy :) Kan tro att pojkarna va i sjunde himlen minsan!!;P
    Vill se mera mera !!!! Hihi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mera kommer. Jo, det tyckte nog det var roligt, men de blir ju lite "mättade" av alla resor och intryck, de har ju varit med på rätt mycket och blir inte lika imponerade längre. De tycker det roligaste som finns är när mamma och pappa leker med dem, oavsett om det är hemma i trädgården eller på dinosauriepark ;)

      Radera
  2. haha :D Måst ju kännas fint i slutändan att ens barn är nöjd bara av mammas & pappas uppmärksamhet!!! hihi

    SvaraRadera